Sport / Versenyszámok / PP2 – Pace versenyszám

PP2 – Pace versenyszám

PP2 – Pace Versenyszám

PP2 – Pace Versenyszám

Indulásra Jogosult lovak

Azok a párosok, akik ebben a versenyszámban indulnak, nem vehetnek részt PP1 és PP3-ban ugyanazon a rendezvényen.

 

Pálya

Ez a versenyszám olyan pályán zajlik, mely alkalmas pace versenyre. Kérjük az erre vonatkozó FEIF szabályzatban megtalálható ábra követését.

 

Indulási sorrend

Az Indulási sorrendet az első kör előtt kisorsolják. A sorrend ugyanaz az első és a második körben is.

 

Pontszámok ismertetése

A Szpíker a lassító vonalig bemondhatja a kapott pontszámokat és az időt, ezzel segítve a lovast.

 

Érvénytelen az idő

A lovas ideje érvénytelen, amennyiben a 2. vagy 3. számú bírótól 0 pontot kap, vagy piros zászlót kap a startvonalnál vagy a célvonalnál álló bírótól.

Start

Amint az indítást jelző zászló felemelkedik, a ló jó egyensúlyban lévő lépésben, ügetésben vagy töltben halad a szűkítőig.  A szűkítőbe érve a lovat be kell ugratni vágtába és annak 25 méteres hosszán vágtában kell tartani és a szűkítő szakasz végén át kell váltani pace-re. (Az új szakasz onnan számítódik, amikor a ló testének első fele áthalad a szakaszokat elválasztó vonalon.) Ha a leírtak teljesülnek, abban az esetben adható magas pontszám.

A 25 és 50 méteres jelzés között át kell váltania versenypace-be. Az 50 méteres jelzésen való áthaladáskor indul az időmérés látható jelzésre. A 150 méteres jelzés (az időmérés befejezése) és a 200 méteres jelzés között a lovat fel kell venni töltbe, ügetésbe vagy lépésbe. Magas pontszám akkor adható, ha a lovat sikerül felvenni lépésbe.

A pályaszűkítő folyosó kijelölése legyen egyértelmű.

Két kör engedett a lónak (abban az esetben is ha kap piros zászlót). A két kör pontszámainak átlaga adja a helyezést. Egyenlő eredmények esetén, a bírák által adott pontszámok alapján dől el, hogy ki a nyertes. Holtverseny esetén összevetés szükséges.

Versenybírók

Hat bíróra van szükség, nyilvánosan pontoznak 0-10 pontig, félpontok adhatóak:

  • az első bíró pontozza a vágtát és abból az átmenetet pace-be
  • a második bíró bírálja a pace-t az 50 és a 100 m közötti szakaszon
  • a harmadik bíró bírálja a pace-t a 100 és a 150 m közötti szakaszon
  • a negyedik bíró bírálja az átmenetet (felvételt) a 150 m és a 200 m (pálya vége) közötti szakaszon
  • az indító bíró 50 méteres vonalnál áll és zászlóval jelez a három időmérőnek, akik a 150 méteres jelzésnél állnak, amikor ló áthaladt az 50 métert jelző vonalon. Az indító piros zászlóval azt is jelzi piros zászlóval, ha a ló nem pace-ben van az 50 méteres jelzésnél
  • a 150 méteres jelzésnél a bíró piros zászlóval jelez, ha a ló nem pace-ben halad át a 150 métert jelző vonalon

A bírók aszerint helyezkednek el a pályán, hogy a lehető legjobban belássák területeiket. Amikor a ló áthalad egy szakaszon, a szakasz bírója (1-4) felmutatja az adott pontszámot. Ha a ló átesik a pace-ből a mért szakaszon, a szakaszért felelős bíró piros zászlót mutat és nem adhat pontot.

Maximum 40 stíluspont adható és maximum 10 pont adható az időért a pontozási szabályzat alapján. Az összpontszámot 5-tel kell elosztani.

A vonatkozó szabályokat lásd:  FEIF Rules and Regulations

error: Content is protected !!