Lovaglás / Szabadidős lovaglás és Magyarország

SZABADIDŐS LOVAGLÁS ÉS MAGYARORSZÁG

Szabadidős lovaglás és Magyarország

„A lovak iránt érzett szeretetünk független a korunktól.”

Thomas Brezina

A lovasok tömegbázisát –nem véletlenül- a szabadidő lovasok teszik ki. Ők azok az élménylovasok, akik a lovakat önmagukért és nem a teljesítményükért tartják, lovagolják. Ők tudják leginkább élvezni és értékelni a ló társaságát, a vele szerzett közös élményeket.

Mindamellett ez az a lovascsoport, amely biztosítja a jövő lovas nemzedékét és a leendő versenylovasokat.

Szabadidős lovaglás

Egyesületünk erősíteni és összefogni szeretné az izlandi lótartók vagy az izlandi lófajtát kedvelők csoportját. Célunk az együtt gondolkodást ösztönözni, hogy minél színvonalasabb és sokrétűbb, viszont maradandó élményt nyújtó eseményeket tudjunk szervezni az izlandilovasok rajongótáborának, és vágyat ébreszteni azokban, akik még nem ismerik ezt a lófajtát.

Tervezett izlandilovas képzéseink keretein belül az igényes hobbilovasok részvételére is számítunk, hisz nem csak a jövőbeli oktatóknak/edzőknek szólnak ezek az alkalmak. Elengedhetetlen azok számára is, akik minél jobban szeretnék megismerni a társukat, és a megszerzett tudás által képesek elérni, hogy lovuk egy egészséges, hosszú életű, megbízható társ maradhasson.

Helyet és alkalmat biztosítunk a tapasztalat és vélemény cserék számára, így tudjuk az izlandi lovas kultúrát fejleszteni Magyarországon.

Ha egy izlandi lovat választasz magad mellé társként, akkor nem csak egy lovat veszel, hanem részesévé válsz egy egész világot összefogó nagy családnak.

Németh Krisztina

error: Content is protected !!