Ifjúság / FEIF és ifjúság

FEIF és ifjúság

Ifjúság

A FEIF ifjúsági munkája 1986-ban kezdődött, amikor az első „nemzetközi ifjúsági hetet” rendezte a FEIF és Hollandia. A cél a különböző országokból érkező fiatalok összefogása. Az összefogás alappillére az izlandi ló iránt mutatott szenvedély. A résztvevők rengeteg információval gazdagodhatnak a ló kultúrájáról, hagyományairól és hazájában betöltött szerepéről. Az események közös nyelve az angol.

“Sem a cél, sem az út nem annyira fontos, mint azok a barátok, akiket annak mentén szerzel.”

A nemzeteket áthidaló közösségekben, a fiatalok fejlődését támogató területek:

 • Lovas készségek
 • Felelősség önmagukért és másokért, beleértve a lovat is
 • Támogatni egymást jó és nehéz időszakokban
 • Kultúrák közötti kommunikáció és megértés
 • Egész életen át tartó barátságok kialakítása
 • Az eltérő vélemények toleranciája
 • Csapatmunka
 • A személyes készségek fejlesztése
 • Angol nyelv emelt szintű használata

Ifjúsági versenyzők

a világbajnokságon

A világbajnokságokat kétévente (páratlan évben) rendezik valamelyik tagországban.

Azok a versenyzők indulhatnak a világbajnokságon, akik a FEIF általános szabályainak megfelelően jogosultak, az adott naptári évben elmúltak 16 évesek, és 21-dik életévüket még nem töltötték be. Az országok legfeljebb 5 ifjúsági lovas / ló párost küldhetnek. 2013 óta a fiatal versenyzőknek saját A-döntőjük van, a B-döntőket pedig 2019-ben vezették be azokban a versenyszámokban, amelyekben a nevezők száma meghaladja a 20 versenyzőt.

ifjúsági versenyzők

Ifjúsági kupa

A kétévente megrendezésre kerülő FEIF Ifjúsági kupa középpontjában a csapatmunka, a sport, az emelt szintű lovaglási képességek és a kultúrák közötti barátság áll.

A FEIF Ifjúsági Kupát minden második évben rendezik meg, és egy hét intenzív edzésből áll, elismert, nemzetközi rangú edzőkkel. A hét egy versennyel zárul több korcsoportban, az ovális pályán és azon kívül.

A 14 és 17 év közötti lovasok nemzetközi csapatokban edzenek és versenyeznek, a barátság elősegítése céljából és a kulturális különbségnek körültekintően. A nemzetközi FEIF rendezvények nyelve az angol.

Általában a résztvevők rendelkeznek némi versenytapasztalattal. A legtöbb lovas saját lovával vesz részt a versenyen, a tengerentúli jelentkezők számára pedig lehetőség van kiváló lovak bérlésére.

Ifjúsági tábor

A FEIF Ifjúsági Tábor volt az első ifjúsági rendezvény a FEIF szervezésében. 1988-ban Németország adott otthont az újonnan elnevezett FEIF YouthCamp-nek, és azóta a tábor minden második évben megismétlődik.

A FEIF Ifjúsági Tábor célja, hogy összehozza a különböző országok fiataljait. Mindannyiukban közös az izlandi ló iránti szenvedély, és a résztvevők a szervező tagország lovas kultúráját is megismerhetik.

A FEIF Ifjúsági Táborban való részvételnek nem feltétele a saját tulajdonban lévő ló, de fontos hogy érdeklődjenek Izland kultúrája iránt, és rendelkezniük kell némi lovas tapasztalattal. A hét folyamán számos különböző programot kínálnak lovakkal és lovak nélkül, mint például a korábbi években gyalog túrázás és egyéb szabadtéri tevékenységek, kézművesség, lovas túrázás, sőt lovas póló órákra is volt lehetőség izlandi lovakon. A jelenlévőktől elvárt, hogy a táborban aktív résztvevők legyenek. A FEIF ifjúsági munkájának célja a különböző (lovas) kultúrák megismertetése, a színvonal emelése a lovaglás minden tekintetében és a nemzetközi barátságok elősegítése.

Ifjúsági vezetők kinevelése

2016-ban a FEIF Ifjúsági munka részlege kiterjesztette hatáskörét a 18–26 éves korosztályra (azok a fiatalok vehetnek részt, akik elmúltak 18 évesek, és még nem töltötték be 27-dik életévüket a szeminárium évében).

A FEIF szemináriumok sorozatát kínálja évente, ahol a vezetési képességek fejlesztése és gyakorlása történik, egymás között valamint a lovakhoz kapcsolódóan, mint például:

 • Hogyan épüljön fel egy csapat?
 • Mi a különbség a csapatmunka és a partnerség között?
 • Hogyan gyakorolható a kommunikáció magasabb szinten?

További információkért látogasd meg a Nemzetközi Izlandi Lovasszövetség hivatalos honlapját:
www.feif.org

error: Content is protected !!