Tenyésztés / Tenyésztési program és szabályzat

Tenyésztési program és szabályzat

Ennek a nélkülözhetetlen programnak a megvalósítása időigényes feladat. Szervezetünk jelenleg azon dolgozik, hogy a magyar izlandiló tenyésztői programja megfeleljen a FEIF (Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetség) és a Magyar Agrárminisztérium számára oly módon, hogy mind a két szervezet elvárásainak megfeleljen.

A magyarországi izlandiló tenyésztői program megvalósításához Izland már írásos hozzájárulását adta egyesületünk számára.

Minden izlandi lótartót és jövőbeni tulajdonost arra kérünk, hogy tartsa tiszteletben az izlandi lófajtát annyira, hogy más lófajtával összevegyítve nem kezdi el szaporítani.
Az izlandi lónak zárt törzskönyve van, csak fajtatiszta tenyésztői munka folyik, amiben nem megengedett más fajták bevonása. Ebben hatalmas segítséget nyújt a WorldFengur nevű izlandi ló adatbázis, hisz amelyik izlandi ló nem rendelkezik regisztrációs számmal (FEIF-ID) ebben az adatbázisban, az nem tekinthető fajtatiszta izlandi lónak. ( Erről az adatbázisról bővebben itt a honlapunkon olvashattok).

Az izlandiló tenyésztői programjáról a megvalósulást követően itt olvashattok.

error: Content is protected !!