Sport / Világbajnokságok

VILÁGBAJNOKSÁGOK

Sport

Az izlandi lovak világbajnokságán a tagországok nemzeti sportcsapatai legfeljebb 7 lovas / ló kombinációból és egy tartalék lóból, egy tartalék lovasból vagy egy tartalék ló-lovas párosból állhat. Ezen felül még legfeljebb öt további arra minősült lovas / ló páros és egy tartalék ló, egy tartalék lovas vagy egy tartalék lovas / ló páros adható a csapathoz, feltéve, hogy a plusz lovasok betöltötték 16-dik és nem töltötték még be a 21-dik életévüket az adott naptári évben. A ifjúsági versenyzők választhatnak, hogy külön korosztályban vagy a felnőttekkel versenyeznek.


Lovasonként csak egy ló engedélyezett a világbajnokság sportversenyein. A lovas / ló páros a végső nevezést követően nem változtatható meg. Ez alól kivételt képez az az eset, amikor a tartalékokat a szabályoknak megfelelően nevezik be.

világbajnokság
Ifjúsági versenyzők

Ifjúsági versenyzők

a Világbajnokságon

A világbajnokságokat kétévente (páratlan évben) rendezik valamelyik tagországban. Azok a versenyzők indulhatnak a világbajnokságon, akik a FEIF általános szabályainak megfelelően jogosultak, az adott naptári évben elmúltak 16 évesek, és 21-dik életévüket még nem töltötték be. Az országok legfeljebb 5 ifjúsági lovas / ló párost küldhetnek. 2013 óta a fiatal versenyzőknek saját A-döntőjük van, a B-döntőket pedig 2019-ben vezették be azokban a versenyszámokban, amelyekben a nevezők száma meghaladja a 20 versenyzőt.

Tenyésztés

A világbajnokság alkalmával tenyésztési kiállítást is szerveznek, ahol minden teljes jogú FEIF tagország korcsoportonként legfeljebb 2 lovat nevezhet be, tartalék lovak azonban nem lehetségesek. A benevezett lovak részt vehetnek mind a tenyésztési kiállításon, mind sportversenyeken, de a világbajnokság ideje alatt a patkókat nem lehet cserélni. A ló csak azt a tagországot képviselheti, amelyben született. Valamennyi elbírálásra benyújtott mén esetében igazolni kell a származást, vércsoport vagy DNS-elemzés alapján (2006 után született lovak esetében).

A mének és kancák külön osztályokban kerülnek bemutatásra, a következő korcsoportokban: a) 5 éves b) 6 éves c) 7 éves vagy idősebb

Izlandi ló tenyésztési kiállítás
error: Content is protected !!