Sport / Versenyszámok / P2 – SpeedPass

P2 – SpeedPass

P2 – SpeedPass

P2 – Speed Pace: 100 m pace verseny, repülő start

Ezt a versenyszámot olyan pályán kell lebonyolítani, ahol a 100 m-es időmérő szakasz előtt van egy legalább 50 m-s bevezető szakasz.

 

Start

Egyszerre egy ló készül fel a starthoz. A lovas az indító jelzés után a lovas a bevezető 50 méteres szakaszon tetszés szerinti jármódban halad. Az időmérés az 50 méteres szakasz végét jelző vonal átlépésekor indul, amit a bíró jelez. A lónak innentől a célvonalig verseny pace-ben kell haladnia. Két futam van.

 

Indulási sorrend

A sorrend sorsolással dől el az első kör előtt. A második körben vagy ugyanez a sorsolt sorrend, vagy az első körben elért eredmények határozzák meg a sorrendet. Ha ez utóbbit választják, az első kör legrosszabb idővel rendelkező lova(k) kezd(enek). Az első futam előtt be kell jelenteni, hogy a második körben melyik módszert választják.

Eredmény számítás

A leggyorsabb futamot veszik figyelembe. Egyenlő mért idők esetén a lovak helyezéséről a második legjobb idő dönt. Ha a ló az 50 m jelzés és a célvonal között nem végig pace-ben halad, az érintett futam nem érvényes.

 

Felszerelés

Szabályoknak megfelelő pálca használata engedélyezett.

Versenybírók

Négy versenybíró szükséges

  • 1.sz. Bíró a start vonalnál
  • 2.sz. Bíró a 0 m és 50 m jelzés között
  • 3.sz. Bíró az 50 m és 100 m jelzés között
  • 4.sz. Bíró a célvonalnál

A bírók zöld zászló felmutatásával jelzik, ha a ló pace-ben haladt át az adott szakaszon. Piros zászló akkor kerül felmutatásra, ha a ló nem pace-ben haladt át az adott szakaszon. A futam érvénytelen, már egy piros zászló felmutatása esetén is.

Lovasok

Minden lovas legyen egyértelműen azonosítható.

Aktív csizma segítség megengedett a versenyben. Minden más, a ló tempóját fokozó segítség – mely megzavarhatja a többi lovast – tilos. Annak a lovasnak az ideje nem számítható, amelyik megzavarja a többi lovast. Azok a lovak, amelyek a következő futamra várnak, legalább 30 méterrel a célvonal mögött álljanak. Külön kérésre, a Vezető Bíró engedélyezhet egyéni indítást annak a lónak, amelyiket megzavartak.

A vonatkozó szabályokat lásd:  FEIF Rules and Regulations

error: Content is protected !!