Sport / FEIF és sport

FEIF és SPORT

FEIF és sport

Sport

A FEIF 1969-es megalakulásakor egyik alapcél a visszatérő nemzetközi versenyek összegzése volt. Az Európa-bajnokság (először 1970-ben, Aegidienbergben, Németországban) világbajnoksággá nőtte ki magát (először 1991-ben, Norrkopingban, Svédországban). Nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van az egységes versenyszabályok megalkotására, csakúgy, mint az edzésre és a vizsgáztatásra a megfelelő elbírálás miatt. A nemzetközi sportszabályzatot rendszeresen felülvizsgálták, egyes módosítások a működésre, míg mások a felépítésre vonatkoztak. 2017 óta minden szabályt a FEIF szabályzatában összegeznek.

Pályák és

tesztek

Magyar, Izlandi Lovas Egyesület - ovális pálya
Lipperthof Ovalbahn

A bírált versenyszámok a tölt, a négy jármód (lépés, ügetés, tölt, vágta) és az öt jármód (lépés, ügetés, tölt, vágta és pace) – különböző nehézségi szintekkel – ovális pályán. A ló és a lovas teljesítményét elsősorban a jármód minősége alapján ítélik meg.

pace pálya

A pace versenyek (repülőrajttal és startboxból indulva is) az egyenes ‘pace’ pályákon zajlanak, ahol a jármód minőségére és a sebesség kombinációjára összpontosítanak.

Ezen kívül a további versenyszámok a ló és a lovas egyéb tulajdonságait vizsgálják, mint például a zászlótűző verseny, patanyomfigurák, trail, tereplovaglás, free style és bemutató kézen.

Világranglista

A FEIF 1995-ben indította a Világranglistát. Nem számít, hogy a lovas versenyzőként hol, milyen versenyzőkkel vagy melyik illetve egy vagy több versenyszámban indul.
A Világranglista összehasonlítja a versenyzők teljesítményét a Tölt T1, T2, T3 és T4; Négy jármód V1 és V2; Öt jármód F1 és F2; Pace teszt PP1; A P1 250 m-es, a P2 SpeedPass 100 m-es és a P3 150 m-es versenyeken. Az összes versenyző számára az egyenlő versenyfeltételek biztosítása érdekében a WorldRanking eseményeknek meg kell felelniük bizonyos előírásoknak: a versenyszámok menetének, az ovális pálya és a pace pályák méreteinek, a felszerelés ellenőrzés módjának és természetesen a bíróknak.

Világbajnokságok

A világbajnokságokat kétévente (páratlan években) rendezik az egyik tagországban. A rendezvény lehetőséget nyújt a legjobb lovak és lovasok megismerésére! Minden teljes jogú FEIF tagország küldhet csapatokat, amelyek legfeljebb 7 lovas / ló kombinációból és legfeljebb öt plusz minősült lovas / ló kombinációból, valamint korlátozott számú tartalék lovas / ló kombinációból állhatnak.

Nemzetközi

sportbírók

A sportbírók a sportversenyeken döntő tisztviselők. A sportbírák biztosítják a szabályok betartását, az események lebonyolítását a tiszta sport szellemében, és a ló jólétének fenntartása mellett. A sportbírói engedélyeknek különböző fokozatai vannak, a FEIF Nemzetközi Sportbírói engedélye a legmagasabb. Az egyes FEIF tagországok felelősek a belépű szintű sportbírók alapképzéséért, gyakorlatáért és képesítéséért. A FEIF Engedéllyel rendelkező Nemzetközi Sportbírók tanúsításának kizárólagos joga a FEIF-et illeti.

nemzetközi sportbírók

További információkért látogasd meg a Nemzetközi Izlandi Lovasszövetség hivatalos honlapját:
www.feif.org

error: Content is protected !!