Lovaglás / FEIF és szabadidős lovaglás

FEIF és szabadidős lovaglás

szabadidős lovaglás

Szabadidős lovaglás

A szabadidős lovasok messze a legnagyobb számú lovascsoport a 22 tagországban.
Minden tagország saját szabályrendszerrel és rendeletekkel bír a lovak tartásával és lovaglásukkal kapcsolatban, ezért a Szabadidőslovasok Osztályának a FEIF-en belül betöltött szerepe az, hogy a lovas és a lova közötti kapcsolatra összpontosítson. A FEIF továbbra is platformot biztosít a tagországok összes nemzeti szabadidős részlegének, ösztönözve a lovasok és az izlandi lovak közötti kapcsolatok javítását, oktatás, nagyköveti tevékenység, túrák és szórakozás révén.

FEIF Relay Ride

A FEIF Relay Ride, azaz vándor lovaglás ötlete a 80-as évek elején született, amikor néhány lovas izlandi lovain lovagolt az előző világbajnokság helyszínéről az következő helyszínre. A versenyzőket kísérő staféta botban, melyet magukkal visznek az előző helyszín házigazdájának üzenete van a világbajnokság következő házigazdájának.

vándor lovaglás

FEIF virtuális lovaglás

Az izlandi ló rajongóinak egyesítése egyre könnyebbé vált a közösségi médiák segítségével. Az évente megrendezésre kerülő virtuális lovaglás nagyszerű módja annak, hogy részt vehessenek néhány nagy nemzetközi eseményen, abban az esetben is, ha a rendezvény otthonuktól távol van.

FEIF „Hátasló Profil”

2017-ben elindították a FEIF „Hátasló Profilt”. Ez egy olyan eszköz, amely segít a lovasoknak megtalálni a hozzájuk legjobban passzoló lovat új ló vásárlásakor. Két formanyomtatványból áll, amelyeket a vevő vagy lovas profi edzőkkel együttműködve tölt ki. Választhat a „Lovas űrlap” vagy az „Edzői űrlap” között. Az űrlapon szereplő kérdések célja, hogy a vevőt / lovast és edzőt a lehető legjobb választás felé tereljék, megakadályozva egy rossz választás negatív következményeit. Átfogó képet készít mind a vevőről/lovasról, mind a lóról az adott pillanatban.

Az első nyomtatvány a vevőről / lovasról szól – konkrét ló választását megelőzően – segít összegyűjteni azokat a legfontosabb tulajdonságokat és információkat, amelyekkel álom lovának rendelkeznie kell.

A FEIF „Hátasló profil” második része, az „Edzői űrlap” egy profi edzővel együttműködve készül el, és egy adott lóra összpontosít. Az edző összegyűjti észrevételeit a lóról álló helyzetben és lovaglás során.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a FEIF „Hátasló Profilt” több FEIF tagország anyagából fejlesztették ki, Izland oktatási intézményeivel együttműködve. A „Hátasló Profil” pillanatnyi képet ad a lóról és a lovasról. Nincs garancia arra, hogy az eredmények idővel, más lovasokkal vagy más körülmények között ugyanazt mutatják.

További információkért látogasd meg a Nemzetközi Izlandi Lovasszövetség hivatalos honlapját:
www.feif.org

error: Content is protected !!