WorldFengur Regisztrátor Szeminárium 2023

2023. ápr. 17. | Hírek, Tenyésztés

Április 14-én és 15-én került megrendezésre a WorldFengur workshop 2023 Frankfurtban, Németországban, 16 ország 25 regisztrátorával.

A workshopon 18-an vettek részt a helyszínen, további 7 résztvevő Ausztráliából, Új-Zélandról, Franciaországból, Norvégiából és Belgiumból csatlakozott online, a szemináriumot Kristín Halldórsdóttir, a FEIF Regisztrációs Csoportjának elnöke moderálta.

2018 után Berlinben ez volt az első rendezvénye a munkacsoportnak és a FEIF tagországok regisztrátorainak.

Sok országban időközben változott a regisztrátorok személye, így nagy volt az érdeklődés az ismerkedés és a méneskönyvi munkával kapcsolatos aktuális kérdésekről való eszmecsere iránt.

E tekintetben minden résztvevő lehetőséget kapott az elején, hogy bemutassa a WorldFengur jelenlegi szerepét és használatát saját országában.

Emellett különböző előadókat kértek fel, hogy mélyreható betekintést nyújtsanak a regisztrációs rendszer konkrét vonatkozásaiba.

Dr. Elisabeth Jensen, a Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg e.V. tenyésztési igazgatója ismertette a lótenyésztés jogalapját az EU-ban és Németországban, és részletesen ismertette a származási méneskönyvvel való együttműködést, valamint a tenyésztő szervezetek határon átnyúló tevékenységét. az EU-ban.

Inge Kringeland, a FEIF tenyésztési igazgatója bemutatta a FEIF WorldFengur szabályait és előírásait, valamint tájékoztatott a 2023-as hollandiai világbajnokság tenyészkiállításairól. Lena Reiher, a FEIF tenyészbírói bizottságának tagja mélyreható betekintést adott a tenyésztési kiállítások sikeres tervezésébe és lebonyolításába, Elsa Albertsdóttir, az izlandi tenyésztési igazgató pedig ismertette az izlandi ló jelenlegi tenyésztési programját, és részletesen bemutatta tenyészértékek alkalmazását.

Egy másik téma volt az izlandi lovak színprojektje, amelyet Kristín Halldórsdóttir mutatott be. A módosított színkulcs hamarosan megjelenik a WorldFengurban, és segíti a regisztrátorokat a színek helyes rögzítésében.

Minden résztvevő aktívan részt vett a megbeszélésekben és az információcserében. Ez a workshop sikeresen támogatta a WorldFengur elfogadását és a FEIF tagországok közötti együttműködést.

error: Content is protected !!