Világbajnokság 2023 – Sportbírók

2022. szept. 17. | Hírek, Sport, Világbajnokság

A FEIF Bizottsága kijelölte a Főbírókat a 2023-as Világbajnokságra (Hollandia, Oirschot). Þorgeir Guðlaugsson lesz a főbíró a rendezvényen, Susanne Braun lesz a Főbíró-helyettes.

A Főbírók csapatát a FEIF Bizottsága jelöli ki a Sport Bizottság javaslata alapján, minimum 10 hónappal a Világbajnokság kezdete előtt. A Főbíró és Helyettes-Főbíró személyének kijelölésére jogosultak: a tagországok, a Sport Bírók Bizottsága, a Sport Bizottság és a FEIF Bizottság.

A főbíró és a helyettes-főbíró személye mellett egy 12 fős bírói csoport is kijelölésre kerül a Világbajnokság idejére. Minden bírónak rendelkeznie kell FEIF Sport bírói engedéllyel, legalább egy éve a kijelölést megelőzően. Ezen kívül bírálati tapasztalat is szükséges, minimum 5 Világranglista eseményen a Világbajnokságot megelőző évben.

A bírókról egy különleges 3 tagú választási bizottság dönt, a Világbajnokság Főbírója, a Sport Bírói Bizottság egy képviselője és a SPort Bizottság egy képviselője. A bírókat a FEIF Sport Bírói engedéllyel rendelkező bírók jogosult listájáról válastzják ki azok közül, akik jelezték, hogy a választási bizottság rendelkezésére állnak.

Megvásároltad már a jegyed a 2023-as Világbajnokságra? Ha még nem:

https://www.wc2023.nl/tickets/

 Fotó: https://www.tierfoto.biz/

 

Világbajnokság 2023   

error: Content is protected !!