Üdvözlöm a FEIF közösségét

2023. febr. 1. | Hírek

2011 februárjában csatlakoztam a FEIF igazgatótanácsához a bécsi küldöttgyűlés alkalmával.

Akkoriban a dán Jens Iversen volt a FEIF elnöke. Szerettem az ő irányítása alattl dolgozni a következő 3 évben, egészen addig, amíg 2014-ben át nem vettem az elnöki posztot. Most, amikor a mandátumom lejár, 12 évet tudhatok a hátam mögött mint igazgatósági tag.

Ez idő alatt számtalan kivételes embert ismerhettem meg, akik részt vettek a FEIF munkájában – örülök és hálás vagyok a Veletek eltöltött időért.

Az igazgatótanácsi ciklusom során részt vettem a FEIF fejlesztésében, számos változtatást, fejlesztést hajtottunk végre a szervezeten belül.

Sikeresen befejeztünk számos különböző projektet, köztük a Zürichi Egyetemmel és más intézményekkel együttműködésben a lovak patkolásával kapcsolatos kutatási projektet is.

A 2012-es évet a jó és harmonikus lovaglás éveként vezettük be. Áttekintettük és felfrissítettük a FEIF alapszabályzatát, valamint az összes szabályt és előírást a teljesen új FEIF Szabálykönyv bevezetésével.

Továbbfejlesztett magatartási kódexet és fegyelmi intézkedéseket vezettünk be, valamint harmonizáltuk a szabályokat a sport- és tenyészkiállítások szakterületein.

Dolgoztunk a bírák oktatásán és engedélyezési konstrukcióin, valamint a Tölt in Harmony-t integráltuk a FEIF-be. Különböző workshopokon és stratégiai üléseken megvitattuk a FEIF jövőjét és a közösségünkért végzett önkéntes munkát. Nagy erőfeszítéseket tett mindenki annak érdekében, hogy minden szinten új tagokat, különösen fiatalokat vonzunk munkánkba.

Ezen időszak alatt a FEIF kibővült: Lichtenstein, Ausztrália és Magyarország teljes jogú tagként csatlakozott.

A testület törekedett a FEIF tagjaival való kommunikáció javítására, a COVID-időszakban pedig lehetőségünk nyílt az egymással való beszélgetés új módszereinek kipróbálására, amelyek hozzájárultak a kölcsönös megértés új és más szintre emeléséhez.

A kihívások ellenére a lezárás sok tekintetben előbbre vitt bennünket. A 2021-es herningi világbajnokság törlésére vonatkozó döntés szomorú és kihívásokkal teli feladat volt, de megtanított bennünket arra, hogy minden helyzetre fel kell készülni.

Szeretnék személyesen köszönetet mondani minden testületi tagtársamnak a hivatali időmből. Érdekes és kihívásokkal teli feladattá tették ezt a munkát. Valamint mindazoknak, akik részt vettek a FEIF munkájában, csatlakoztak találkozóinkhoz, eljöttek konferenciáinkra, vagy éppen a világbajnokságra.

Végezetül szeretném megköszönni a FEIF Iroda csapatának a sok segítséget és a fantasztikus együttműködést. A segítségük nélkül nem tudtam volna befejezni ezt a terminust és a mostani munkát!

A legjobbakat kívánom az új FEIF igazgatótanácsnak, minden tisztségviselőnek és önkéntesnek a jövőre nézve, és remélem, hogy közösen folytatjuk a munkát az izlandi lóközösségért, együtt lovagolhatunk és élvezhetjük az izlandi lovat még hosszú éveken át.

Köszönettel,

Gunnar Sturluson

 

error: Content is protected !!