Testtömeg kutatás a 2023-as Világbajnokságon

2023. aug. 15. | Hírek, Világbajnokság

A Hólar Egyetem kutatóinak egy csoportja a FEIF-fel és a világbajnokság szervezőbizottságával együttműködve kutatást és adatgyűjtést végzett a lovasok és lovak súlyáról az oirschoti rendezvény hivatalos rajtja előtti hétvégén (2023. augusztus 6-án).

testtömeg kutatásA kutatás célja az volt, hogy adatokat gyűjtsünk az izlandi lovas sportokban legmagasabb szinten versenyző lovasok és lovak testsúlyáról.

A világbajnokság ideális helyszín volt ehhez az adatgyűjtéshez, hiszen a FEIF-országok legjobb lovasai és lovai gyűltek össze, ráadásul ez egy nemzetközi verseny szabványos környezetben.

 

A világbajnokságon induló lovak egészségesek, megfelelő alkatúak és edzettek.

Ezenkívül rendkívül érdekes és értékes adat a lovak által hordott lovasok súlyának mérése és regisztrálása is. Több mint 100 lovasról és lóról gyűjtöttek adatokat, 17 különböző nemzetből.

A következő lépés most az összegyűjtött adatok elemzése, amelyet Johannes Amplatz egyetemi hallgató végez Guðrún Jóhanna Stefánsdóttir felügyelete mellett.

Az eredményeket ezután  publikálják, a cél egy lektorált tudományos cikkben való közzététel. Az eredményeket az általános média csatornákon keresztül ismertetik majd a nyilvánossággal.

A kutatócsoport szeretné emlékeztetni azokat a versenyzőket, akik részt vettek a vizsgálatban, és még nem töltötték ki a kérdőívet (KATTINTS IDE), hogy szánjanak erre körülbelül 10 percet.

A kutatócsoport szeretne köszönetet mondani minden versenyzőnek, aki részt vett, és hálás a csapatvezetők, oktatók, a FEIF és a világbajnokság szervezőbizottságának minden segítségéért. Ilyen volumenű kutatás csak az izlandi lóközösség együttműködéseként valósítható meg.

error: Content is protected !!