Miről is szól a FEIF Konferencia?

2023. jan. 16. | Hírek, Konferencia

Évente egyszer a FEIF tagországok képviselői találkoznak a FEIF tagországok egyikében. Idén a svédországi Stockholm ad helyet a konferenciának 2023. február 3-4-én.

A társadalmi működési engedély (SLO) és a szexuális zaklatás elleni küzdelem lesz a két nagy téma, amely a közelgő nemzetközi FEIF-konferencia középpontjában áll, amely február 3-4-én kerül megrendezésre. Körülbelül 115 főből álló delegáció a FEIF szinte valamennyi tagországából fog összegyűlni Stockholmban, hogy összehozza a tenyésztés, az oktatás, a szabadidő, a sport és az ifjúsági munka képviselőit, hogy megvitassák a fejleményeket, a trendeket és a nyitott kérdéseket az egyes FEIF részlegeken.

Ezek a találkozók rendkívül fontosak, elsődleges feladatuk, hogy az izlandi lovas közösséget egyben tartsák, ugyanazon a szabályokat követve szerte a világon.

Az egyes részlegek munkája mellett a küldöttek megvitatnak olyan igazán lényeges kérdéseket, amelyekkel ma már világszerte minden lovas szembesül:

  • Hogyan igazoljuk mi, emberek, hogy pusztán hobbi célból használjuk az állatokat?
  • Hogyan tartsuk meg az egyensúlyt a ló jólétének biztosítása,és annak lehetővé tétele között, hogy a ló természetes módon éljen, és egyúttal növeljük mind a versenyző, mind a ló teljesítményét a lovassportban? „látványsport”?
  • Helyes-e a szellemi és fizikai határokat feszegetni, csak a szórakoztatásunkra?
  • A ló természetének mélyebb, tudományosan alátámasztott megértése jobb jóléti szabályozáshoz vezet?

Ezek a kérdések a „Társadalmi működési engedély” nemzetközi vitáiban is felmerülnek.

A megbeszéléseken Prof. Michael Weishaupt, a Zürichi Egyetem professzora vezet végig minket, aki a jelenlegi vita egyik vezető hangja,akit a FEIF néhány évvel ezelőtt felkért a „patakanulmány” felügyeletére, amely több területen is segítette az izlandi lovak világát. hogy megszüntessük a versenylovak pata-manipulációjának túlzott formáit.

Emellett egy másik rettegett téma is napirendre kerül – a szexuális zaklatás a lovas világban. Újra?

  • A kérdések mélyebb megértése jobb életet eredményezhet az áldozatok számára?
  • Képesek leszünk-e közbelépni és beavatkozni, ha bizonyos viselkedéseket látunk a környezetünkben?
  • Elképzelhető egy szexuális zaklatástól mentes világ?

Nos, legalább elindítjuk a témát, a fokozottabb tudatosság és a kisebb tolerancia érdekében a szexuális zaklatással kapcsolatos kérdésekben.

Ezek átfogó kérdések ahhoz, hogy az egyének maguk megbirkózhassanak velük. De közösen – talán elérjük a változást.

 

error: Content is protected !!