Mike Weishaupt és Johannes Amplatz a 2024-es konferencián

2024. febr. 13. | Hírek, Konferencia

Mike és Johannes részvétele a konferencián nagy megtiszteltetés volt, és izgatottan várták a résztvevők.
Amellett, hogy ellátogattak a legtöbb szakosztályi ülésre, hogy megvitassák a lovak jólétét és az izlandi lovak szerepének lehetséges megközelítéseit az izlandi lovaglás társadalmi engedélyét illetően, valamint a tervezett tudományos tanulmányokat, mindkét előadó vitaindító beszédet is tartott a FEIF konferencia nyitóülésén.
„A versenypatkolás hatása az izlandi lovak mozgás-biomechanikájára és a paták egészségére” volt a témája Mike Weishaupt előadásának.
Az előadása összefoglalja azon vizsgálatok eredményeit, amelyek célja az volt, hogy ne csak minőségileg, hanem mennyiségileg is demonstrálja az izlandi lovak versenypata formájának hatását a paták egészségére és biomechanikai működésére. A hosszú és magas patafelépítés, valamint a paták szintjén jelentkező többletsúly nagyobb mechanikai igénybevételt jelent a patára és a végtagra (nagyobb végtagimpulzusok, áttörési nyomatékok), és növeli a patabetegségek előfordulását (ficamok, patafalak egyenetlen magassága).

Johannes Amplatz „A lovas súlyának hatása a lóra: Izlandi lovakon végzett kutatás” című előadása a lovas súlyának az izlandi lovakra gyakorolt hatását tárgyalta, különös tekintettel a Hólar Egyetemen végzett kutatásokra. A prezentáció kitért a publikált tanulmányokra, a folyamatban lévő kutatásokra és a jövőbeni vizsgálatokra. Ezenkívül bemutatták a tavaly nyári világbajnokság előzetes megállapításait (de még nem publikálható).

A prezentációk letölthetők itt.

error: Content is protected !!