Magyarország tagja lett a Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetségnek

2020. márc. 15. | Hírek, Sajtómegjelenések

Magyarország tagja lett a Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetségnek

A Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetség (FEIF) január végi, Izlandon rendezett közgyűlésén teljes jogú tagként felvette a Magyar Izlandi Lovas Egyesületet. Az immár 22 tagállamot számláló világszövetségnek így Magyarország is tagja lett.

FEIF közgyűlés, Fotó: Magyar Izlandi Lovas Egyesület

A 11 éves múltra visszatekintő tatai székhelyű egyesület célja a nagyközönség megismertetése hazánk történelmi lovas hagyományaival és természet adta, valamint épített szépségeivel, illetve – immár a világszövetséggel karöltve – az izlandi ló hazai népszerűsítése.

A teljes jogú tagsággal lehetősége nyílik a magyar versenyzőknek arra, hogy hazánk színeiben induljanak nemzetközi FEIF-es versenyeken, sőt, akár Magyarország is szervezhet izlandi lovas világbajnokságot.

Izlandi lovak Tatán, Fotó: Csatlós Norbert

A Magyar Izlandi Lovas Egyesület központjában, a Sjáli lovasparkban a világszövetség neves szakembereivel együtt honosítják meg ezekben a hónapokban az izlandi lovas kultúrát és szakmát Magyarországon.

Augusztus 15-én ennek első lépéseként olyan nyílt napot szerveznek a Sjáliban Tatán, ahol az érdeklődők megismerhetik ezeket a különleges állatokat, történetüket és képességeiket. A programon nemzetközi lovas instruktor is részt vesz, fel lehet ülni a lovakra, hogy átélhessék az öt jármód, köztük a tölt élményét.

A világszövetség intruktora mutatja Németh Krisztinának, a Sjáli lovaspark szakemberének, hogyan is kell az úgynevezett tölt jármódot lovagolni, Fotó: Magyar Izlandi Lovas Egyesület

Forrás

 

error: Content is protected !!