Kajászón gyarapodik tovább az izlandi lovasok tábora

2021. nov. 12. | Hírek

A világ egyik legtisztább vérvonalú, sok-sok szempontból különleges lovainak érkezésével immáron Fejér megye is képviselteti magát. A különleges állatokkal Kajászón, Bartáék lovasudvarában ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Barta Sándor és felesége, a lovas múlttal rendelkező Szilvi meséli el, hogyan is csatlakoztak az egyesülethez és került hozzájuk öt ló.

 

  • 13 év folyamatos építkezés, fejlesztés után 2021-ben eljutottunk oda, hogy a gyermekek lovagoltatásához megteremtettük a szükséges körülményeket.
  • Kerestük azt a nyugodt vérmérsékletű lovat, amely erre alkalmas. Több elképzelésünk volt, így találtunk Tatán, a Sjáli Izlandi Lovasparkra. Az izlandiló teljesen ismeretlen volt számunkra, de Zoltán és Krisztina olyan csodát mutatott nekünk, ami maradandó élményt adott – részletezték, hozzátéve, hogy „az izlandi lovak között állva tudtuk, hogy megtaláltuk, a lovakból áradó nyugalom elvarázsolt minket is”.
  • Ezt követően izlandiló tulajdonosok és mára a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület Fejér Megyei képviselete lettünk – mesélték, akik Kajászón öt lóval képviselik most az izlandi lovakat.

Írta: Szűr Annamária

error: Content is protected !!