FEIF Konferencia 2022

12 Tagország közel 80 résztvevője találkozott a 2022-es konferencia keretében Oslo-ban, Norvégiában.

Mivel a Küldöttek Gyűlése idén online került megrendezésre 2022. februárjában, az idei konferencia számos bizottsági megbeszélést és éves találkozót is magában foglalt.

FEIF Konferencia 2022

Az általános megbeszélések keretében több téma is felmerült: A Világbajnokságok és a WorldFengur jövője, a FEIF-ben zajló munkafolyamatok bemutatása, az aktuális oltási előírások (influenza és herpesz) és a Horses of Iceland következő évi programjai. Az Év Ifjúsági Országa díjat 2021-ben Nagy-Britannia kapta. Perezntációk: https://www.feif.org/feif/documents/

FEIF Bizottsági Elnökök Megbeszélése

A résztvevők bemutatták az egyes FEIF tagországok fejlesztéseit és tevékenységeit, valamint olyan átfogó témákról beszélgettek, mint a ló jóléte, hivatali személyek felfüggesztésének hogyanja és mikéntje, és a WorldFengur – a FEIF egyik legfontosabb eszközének – a jövője.

Az általános gyűlésen elhangzottak alapján a döntéshozatali folyamat kapcsán arra jutottak, hogy a Bizottsági vezetőknek több megbeszélést kell összehívni az éve során, ahol megbizonyosodhatnak arról, hogy a kommunikáció rendben van, és hogy a különböző országok fejlesztései is haladnak.

A Svéd résztvevők egy rendkívül érdekes prezentációval készültek a közösségi médiáról, és hogy hogyan is kellene azt kezelni az országoknak, kifejezetten az önkéntesekkel kapcsolatban.

FEIF Oktatási Megbeszélés

Habár ez év Februárjában online lezajlott a FEIF oktatási megbeszélése, most személyes találkozóra is volt lehetősége az oktatás képviselőinek a konferencia során, hogy workshop keretében beszélgessenek.

Az oktatásra úgy kell tekinteni, mint egy ragasztóra az egyes területek között, mely együttműködés tovább is fokozható. Például, most már van kombinált sport bírói és tréner szeminárium is.A  részletes javaslatokat a bizottság fogja kidolgozni a jövőre vonatkozóan.

Egy kérdőívet is össze fognak állítani, mely azt kívánja feltárni, hogy mik az egyes nemzetek előírásai a trénerek számára, azzal a céllal, hogy a tagországok között nagyobb legyen a harmónia és az elfogadás.  Vasárnap a résztvevők bekapcsolódtak a többi bizottsági megbeszélésbe, főként az ifjúsági bizottságba, hiszen napirendi pontok között átfedések voltak.

FEIF Szabadidős lovaglási Megbeszélés

A Szabadidős Lovaglási Bizottság és a nemzetek képviselői számos témát átbeszéltek a felsorolt napirendi pontok közül. Ez volt az első megbeszélés Christian Eckert vezetésében, akit 2020-ban választottak meg a Szabadidős Lovaglási Bizottság vezetőjének.

Minden ország külön prezentációval készült, mellyel bemutatták saját tevékenységeiket és ötleteket hoztak a többi ország számára. A prezentációk alapján a csoport úgy döntött, hogy a Norvég koncepciót át fogja venni a FEIF Lovas kupa Túrára.

A fotópályázat ötlete iránt több ország is érdeklődött, mely kezdeményezés a korábbi években és most is nagyszámú érdeklődőt vonzott. A nyári fotópályázat témája a “Barátság” lesz.

FEIF Sport Megbeszélés

Mint korábban is, a Sport Vezetők megbeszélésének napirendje hosszas volt. Két Covid év után, amely miatt nem lehetett ily módon személyesen találkozni, jó volt egymást újra látni és mélyrehatóan átbeszélni a sportot érintő kérdéseket.

Ezen kérdések némelyike a 2023-as Küldöttgyűlésre készülő javaslatok, mint például a füldugók engedélyezett használata, a felfüggesztési és kizárási szabályok egységesítése, ötletek a nagyszámú döntők csökkentésére, az egynél több tölt versenyszámban vagy négy vagy ötjármód versenyszámban való indulás lehetősége egy azon versenyen, könnyebben kivitelezhető bekerülési versenyszám javaslata, valamint a Világbajnoksági benevezés menetének megváltoztatása.

A T2 utolsó feladatainak mindkét száron történő bemutatását elfogadták erre az évre, próbaidőre. A részleteket a FEIF weboldalon fogják publikálni hamarosan.

Ezek mellett a Sport vezetők tárgyaltak a Herpes oltásról, a Gædingafimi versenyszámról – melynek szabályait jelenleg fordítják angol és német nyelvre izlandiról.A videofelvételes bizonyíték használata az ötjármód pace feladatának bírálatában, valamint a T2 és T1 versenyszámokban, a következő Sport Bizottsági és Sport Bírók Bizottsági találkozóján kerül megtárgyalásra ősszel.

FEIF Ifjúsági Találkozó

FEIF Ifjúsági Találkozó

A nemzeti ifjúsági vezetők csoportja a megszokott eljárás szerint átbeszélte a különböző országok jelentéseit, megbeszélték hogy hogyan tudnak korábbi rendezvényeiket fejleszteni és hogyan készüljenek elő a jövőbeni eseményekre, kiemelve a a FEIF Ifjúsági tábort, melyet 2023 nyarára terveznek Finnországba.

A felmerült témák mindegyikének ugyanaz a központi kérdése, hogy hogyan tudják segíteni a FEIF és az érintett tagegyesületi személyek közötti kommunikációt? Új és gyümölcsöző beszélgetés volt a lovas világban történő szexuális zaklatás témájáról. Természetesen ez a téma nem újkeletű, de úgy érezzük, egy olyan beszélgetés kezdődött, mely része mara életünknek még egy darabig.

A FEIF erősen javasolja tagegyesületeinek, hogy beszéljenek róla, nézzék át vagy vezessenek be egy erős Gyermek Védelmi Politikát.

A Tenyésztési Megbeszélés részteleti hamarosan…

 

Képek: Katharina Haider, magán

error: Content is protected !!