Északi Bajnokság 2022

2022. márc. 16. | Hírek, Sport

Az Északi Bajnokság megrendezése  az Északi országok között rotálódik, és idén –  2022. Augusztus 9-14. között Finnországban kerül megrendezésre.

Aland – tökéletes helyszín a Balti Tengerben, új izlandi lovas pályákkal, verseny helyszínekkel és új szolgáltatásokkal az egyik legkiválóbb verseny aréna Finnországban. Az imént említett paraméterek is indokolják, hogy miért is ez lesz idén a választott helyszín.

A verseny megszervezéséről az Álenskur Izlandi Lovas Egyesület,  az Áland Lovas Egyesület és a Finn Izlandi Lovas Szövetség együttműködve gondoskodik.

Az Északi Bajnokság kétévente kerül megrendezésre. 2020-ban a Bajnokságot Finnországban került volna megrendezésre, de el kellett törölni a pandémia miatt. Ez most azt jelenti, hogy négy éve volt utoljára Északi Bajnokság. Az idén nyári bajnokság iránt a lelkesedés óriási, mely következtében a szomszédos országok rekord látogatószámot jósoltak.

A résztvevő lovak számának felső határa 246, melyhez még 60 tartalék lóval kell kalkulálni.

A becsült ténylegesen résztvevő lovak száma várhatóan 200.

A lovak mellett 200 lovas és 200 lovász várható. Ezen felül a nemzeti csapatok edzőkkel és csapattársakkal, valamint családjaikkal érkeznek. A várható közönségszám 3000-5000 között fog mozogni.

A rendezvényen a figyelem középpontja a versenyek, de egyben egy óriási népi fesztivál is, amely összehozza az északi régióban élő embereket.

Az Északi Bajnokság egy családias rendezvény, mely összehoz férfit és nőt, fiúkat és lányokat kortól függetlenül. A versenyek mellett lesz Nyitó ünnepség, a szünetekben lesznek különböző programok és esti események is.

A Toto csarnokban különböző éttermek, street food jellegű büfék és egyéb standok között válogathatnak a látogatók, ha megéheznek. Lesz Piac utca is, ahol mind Aland, mind külföldi cégek termékeit lehet majd megvásárolni.

Az izlandi lovas versenyek érdekesek lehetnek azok számára is akik nem izlandi lovon lovagolnak, vagy nem izlandi ló tulajdonosok. Röviden az izlandi lovas versenyek során különböző osztályokban kerül pontozásra a résztvevők teljesítménye.

Az izlandi ló eltér a többi lótól abban, hogy további két jármóddal rendelkezik: a lépés, ügetés és vágta mellett, tölt és pace mozgásra is képes. A különböző osztályok fókusza azon van, hogy megmutassa a lovak jármódjait és lovagolhatóságukat a lehető leghelyesebben és legfinomabban.

Az ovális pályán a lovasok sportszámokban és gaedinga versenyben vesznek részt, melyben a jármódokat bírálják. Az ovális pályán megrendezett verseny számokon kívül további gyors tempójú versenyek is vannak; egyfajta gyorsasági verseny egy speciális pályán. Fiúk és lányok, nők és férfiak versenyeznek, ugyanolyan feltételekkel és körülmények között a különböző versenyszámokban és osztályokban.

error: Content is protected !!