Értékes világbajnoki helyezéssel tér vissza Tatára az első magyar izlandilovas

2023. aug. 14. | Hírek, Sport, Világbajnokság

Kremmer Veronika, a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület versenyzője kiemeltként indulhatott a hollandiai izlandilovas világbajnokság tölt, T1 kategóriájában.

Az ötödik helyet szerezte meg a viadalon.

Vroni, ahogy sport- és egyesületi társai becézik, feltette Magyarországot tölt kategóriában az izlandilovasok térképére, miután a világbajnokságon ötödik helyezést szerzett vasárnap Hollandiában, 7.94 pontot elérve.

Mint ismert, ez volt hazánk első világversenye a sportágban, hiszen a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesületet és így a magyarokat  2020-ban vette fel teljes jogú tagjai közé az Izlandi Lovas Világszervezet.  

Straubinger Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte: Kremmer Veronika és lova, Ísbjörn vom Vindstaðir fantasztikusan szerepelt a VB-n.

− Az örömünk határtalan! Ezúton köszönjük szépen az osztrák csapatnak is azt a rengeteg segítséget amit a háttérben végeztek, és velünk együtt izgultak Magyarországért! −  tették hozzá közösségi oldalukon.

Kremmer Veronika

Veronika 2022 után így újabb sikerrel gazdagította a magyar „kollekciót”, hiszen 2022-ben az Izlandilovas Közép-Európa Bajnokságról egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza.

A tölt jármód egyébként az izlandi lovak specialitása. Ebben a négyütemű oldalirányú jármódban lényegében rázkódásmentesen lovagol az ember.

A világbajnokságon a T1 kategóriában az alábbi feladatokat pontozta a zsűri: egy ovális pályán a rövid fal közepétől kezdve egy kör lassú töltben kell haladni lónak és lovasának, majd a rövid fal közepénél átmenet lépésbe és kézváltás; a rövid fal közepétől egy kör lassú tölt, a hosszú fal mentén fokozás, a rövid fal közepétől egy kör gyors tölt.

 

Forrás: Szűr Annamária, kemma.hu

error: Content is protected !!