Megjelent az Animal Welfare Foundation / Tierschutzbund Zürich új dokumentumfilmje

2023. dec. 1. | Hírek

Új dokumentumfilmet mutatott be a közelmúltban az Animal Welfare Foundation/Tierschutzbund Zürich, amely a PMSG betiltását javasolja, és hormonmentes módszerekkel vagy szintetikus alternatív készítményekről ad tájékoztatást.y nem foglalja magában laboratóriumi állatok felhasználását a kívánt hatás elérése érdekében.

Az izlandi minisztérium az év elején bejelentette, hogy a jelenlegi szabályozás hatályát veszti, és a vemhes kancák vérének használata és levétele a tudományos célokra felhasznált állatok védelméről szóló 460/2017-es rendelet hatálya alá fog tartozni.

Ez a rendelet a tudományos célokra használt állatok jólétével foglalkozik, és célja annak biztosítása, hogy az ilyen célokra használt állatok ne legyenek kitéve szükségtelen stressznek.

A 4.1. pont szerint a fenti célú állattartás engedélyhez kötött, jogsértés esetén az engedélyt az állategészségügyi felügyelet visszavonhatja. A 10. cikk (1) bekezdése kimondja, hogy nem végezhető állatkísérlet, ha létezik más elismert módszer, amely nem foglalja magában laboratóriumi állatok felhasználását a kívánt hatás elérése érdekében.

Mint az Izlandi Lószövetségek nemzetközi szövetsége világszerte, a FEIF elítéli a kancákkal végzett vérfarmokban alkalmazott gyakorlatokat és rossz bánásmódot.

Mindannyian támogatjuk az Európai Bizottság döntését a PMSG behozatalának és előállításának leállításáról, és az izlandi hatóságok által az eljárás teljes leállítására irányuló lépést Izlandon.

error: Content is protected !!