2023 FEIF Tenyésztési Bizottsági Értekezlet

2023. okt. 31. | Hírek, Tenyésztés

A tenyésztési bizottságok az október végén Frankfurtban kínálkozó alkalmat kihasználva előkészítették a 2024-es szezont, de megvitatták az izlandi lótenyésztés hosszú távú fejlesztéseit is.

A 2024-es Küldöttgyűlésre és a 2024 februárjában Luxembourgban megrendezésre kerülő éves tenyésztési vezetői találkozóra számos javaslat és vitatéma készült.

2023 egyik legnagyobb eseménye a 2023-as világbajnokság volt, és a csapatok, a szervező és a sok látogató visszajelzései alapján egyértelmű volt, hogy a tenyészbemutató nagyon sikeres volt, és a kiállítás során végzett fejlesztéseket nagyra értékelték. A bizottság már megkezdte a vitát a tenyészkiállítás további fejlesztéseiről a 2025-ös svájci világbajnokságon.
A különböző szemináriumok előkészületei már folyamatban vannak, ideértve a kétévente megrendezésre kerülő Breeding Judge szemináriumot, a Ringmaster szemináriumokat a licensszel rendelkező és az új Ring-masterek számára, de különféle oktatási online szemináriumokat is, amelyeken az érdeklődők nagy csoportja vehet részt.
További téma volt többek között egy „névadó” csoport kijelölése, amely a lónevekkel kapcsolatos kérdésekben végső döntést tud hozni, a WorldFengur helyzete, valamint annak szükségessége, hogy ezt a fontos eszközt a jövő számára alkalmassá tegyük, valamint a BLUP kutatás következő lépései a sporteredményekre történő kiterjesztéséről.

A tenyésztési bizottságok jelenlegi tagjai:

Tenyésztési Bizottság:

Dóróthea Sigríður Unnsteinsdóttir (Fiatal bizottsági tag), Elsa Albertsdóttir, Heimir Gunnarsson (a tenyészbírói bizottság elnöke), Inge Kringeland (FEIF tenyésztési igazgatója), Olil Amble, Rune Hansen

Tenyészbírói Bizottság:

Guðlaugur V. Antonsson, Heimir Gunnarsson, Lena Johanna Reiher (ringmaster képviselő), Þorvaldur Kristjánsson

error: Content is protected !!