2022-es FEIF Bizottsági ülések

2022. okt. 18. | Hírek

A FEIF Bizottság 2022. évi üléseire október 14. és 15. között került sor a hollandiai Haarlemben.

A Bizottság visszajelzései alapján a megbeszélések építő jellegűek, érdekesek és gyümölcsözőek voltak. Az alábbiakban rövid összefoglalót olvashattok a különböző bizottságokban folytatott vitákról.

A FEIF Tenyésztési Bizottsága és Tenyészbírói Bizottsága közös ülésükön a 2023-as Küldöttgyűlésre vonatkozó javaslatok véglegesítésére, valamint a 2023-as Éves Tenyészgyűlésre vonatkozó javaslatok és új témák előkészítésére koncentrált.

A fő témák a WorldFengurba való regisztráció, a felszerelés és a tenyészkiállításokon történő bemutatás volt. További napirendi pontok voltak a tenyészbírói vizsgával szemben támasztott követelmények, valamint a bírálat legmagasabb színvonalának biztosítása, és természetesen szemináriumok szervezése új bírók, tenyésztési vezetők és képviselők vagy országos tenyésztési bizottságok, fiatal tenyészló kiképzők és ringmesterek számára.

A bizottsági ülések egyben a FEIF stratégiai folyamatának kezdetét is jelentették, hogy hozzájáruljanak a tiszta jövőképhez.

A FEIF Oktatási Bizottságának ülésén a résztvevők személyesen és Zoomon keresztül is jelen lehettek. A két legfontosabb téma a FEIF stratégia és a „társadalmi működési engedély” volt, amelyet az Oktatási Bizottság oktatási szempontból tárgyalt. Abban pedig általános egyetértés volt, hogy „előmozdításra, oktatásra és együttműködésre” van szükség. A találkozón továbbá a jövő februári éves oktatási értekezletet is előkészítették.

A Sportügyi Minisztériummal együttműködésben megrendezésre kerülő közös CPD Trainer/Instructor szemináriumra 2023 márciusában kerül sor Izlandon, hamarosan további információkat is olvashatnak az érdeklődők. Továbbá az Ifjúsági Osztállyal együttműködve szemináriumokat terveznek 2023 őszén/telén és 2024 tavaszán.

A FEIF Szabadidős-lovaglás Bizottsága Haarlemben ülésezett a bizottsági ülések ideje alatt, hogy felkészüljenek a jövő évi munkára és az elkövetkező évekre.

A Bizottság szokásos operatív munkája mellett, melyben a FEIF fotópályázata különösen nagy sikert aratott, az idei év fókuszában a FEIF stratégiai irányvonala, így a szabadidős lovaglás szakosztálya áll a következő években. Ennek érdekében a testületi ülésen elhangzott általános bevezető után, melyre az esemény minden résztvevője csatlakozott, újraértékelték és konkretizálták a FEIF vízióját, küldetését és céljait a szabadidős lovaglás tekintetében, hogy a további munka a stockholmi FEIF Konferencián megvalósulhasson.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a FEIF Sportbizottságának és a FEIF Sportbírói Bizottságának is nagyon hosszú napirendje volt, ahol ötletek és érdekes javaslatok kerültek az asztalra.

A többi bizottsághoz hasonlóan a sportbizottságok is foglalkoztak a FEIF stratégiájával és azzal, hogy sportunk hogyan fejlődjön a következő években. Számos felszerelési kérdés és téma került megvitatásra, és a tenyésztéssel és oktatással közös erőfeszítéssel jelenleg egy új javaslatot dolgoznak ki a megengedett zablákra vonatkozóan, amelyet hamarosan be fognak mutatni. Továbbá a 2022-es Éves Sporttalálkozón kezdeményezett javaslatokat, de új ötleteket is tovább vitatták és előkészítették a találkozóra a FEIF konferencián.

Az Ifjúsági Bizottság több témára fókuszált, ezek egyike a toborzás javítása, majd a fiatal bizottsági tagok további integrációja volt a FEIF munkájába.

December elejétől új fiatal bizottsági tagok jelentkezhetnek az ifjúsági vagy oktatási osztályra. Nehézséget jelent a fiatalok tájékoztatása, ezért a FEIF stratégiáját is alaposan átgondolták, hogyan és mit kommunikáljunk a közösségi médiában.

Több év után, amikor nem tartottunk olyan nemzetközi ifjúsági rendezvényeket, amelyek közel állnak a szívünkhöz, nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megtervezhetjük a 2023-as Ifjúsági Tábort, amely Finnországban lesz. Dolgozunk a részleteken, hogy a tábor egy sikeres legyen a 14-17 éves korosztály számára, akik érdeklődnek lovas tudásuk, szociális és angol nyelvtudásuk fejlesztése iránt.

A 2023. február 3-4-i stockholmi FEIF Konferencián a bizottságok tagjai és remélhetőleg sok nemzeti képviselő fog újra találkozni, hogy közösen alakítsuk a FEIF jövőjét!

error: Content is protected !!