Sport / Versenyszámok / V6 – Négy-jármód

V6 – NÉGY-JÁRMÓD

V6 – Négy-jármód

Ez a versenyszám lehetőség szerint az ovális pályán zajlik.

 

Indulásra Jogosult lovak

Azok a párosok, akik ebben a versenyszámban részt vesznek, nem vehetnek részt másik Négy Jármód vagy Öt Jármód versenyszámban ugyanazon a rendezvényen.

 

Elődöntő

Ebben a versenyszámban a versenyzők csoportokban, maximum ötösével vesznek részt, lehetőség szerint az ovális pályán.  A lovak a Négy Jármód feladatait a bemondó utasításai szerint mutatják be, az S2.3.2 alapján. Azon a kézen kezdik a feladatokat bemutatni, mely a startlistában meg van jelölve.

Feladatok:

  1. bármely tempójú tölt
  2. lassútól közepes tempójú ügetés
  3. középlépés
  4. A beugratást vágtába és az átmenetet vágtából lépésbe a lovasok egyesével mutatják be a bemondó utasításai szerint

Döntő

A döntősök mindkét kézen bemutatják a kért feladatokat, a bemondó utasításai szerint, az S2.3.2 alapján.

Döntők és elődöntők egynél több lóval a pályán

  • A lovak a bemondó utasítására léphetnek be az ovális pályára azon a kézen, melyen az első feladatot megkezdték (lsd S2.4). A lovasok egymástól egyenlő távolságra helyezkedjenek el az ovális pályán. Minden feladat megkezdése és befejezése a bemondó utasítására történik.
  • Amíg a pontozás zajlik, a lovak csak lépésben haladhatnak. Ahhoz, hogy a lovasok eloszlásban maradjanak, a lovasok körözhetnek a bemondó kérésére a vezető bíró felügyelete alatt.
  • Kilovaglás az ovális pályáról.

Bal kéz és jobb kéz csoportok

Amennyiben egynél több lovas indul az elődöntőben, a lovasok megválaszthatják, hogy melyik kézen kezdenek.

A kezdő csoportokat a lovasok kézválasztásai alapján állítják össze. Abban az esetben, ha a lovasok nem jelzik szándékukat, bal kéz a kezdő. A lovasok azon a kézen kezdik az elődöntőt, amely a startlistában van megjelölve.

A döntőben a kezdőkéz az, amelyen az első feladatban a lovasok többsége kezdett. Amennyiben ez egyenlő, azon a kézen kezdődik a döntő amelyiket az elődöntő nyertese választott az elődöntőben. Amennyiben ez sem dönt, érmét dobnak fel.

A vonatkozó szabályokat lásd:  FEIF Rules and Regulations

error: Content is protected !!