Május 1. – Az Izlandi Ló Nemzetközi Napja

2024. ápr. 27. | Szabadidős lovaglás

Mint tudják, május 1-je az izlandi ló nemzetközi napja.

Ebből az alkalomból a FEIF és az izlandi lovak egyesítették erőiket, hogy minél több emberhez eljussanak, és elárasszák az internetet olyan tartalmakkal, amelyekben az izlandi lovakkal kapcsolatos mindenféle tevékenységet végeznek.

Íme néhány ötlet, hogy mit lehet szervezni (természetesen ez a lista nem teljes, és bármit hozzá lehet tenni).

  • Nyílt napok: bátorítsa az embereket, hogy hívják meg barátaikat, családtagjaikat, szomszédaikat, munkatársaikat, a falu lakóit stb., hogy látogassák meg a gazdaságukat/istállójukat, és mutassák meg nekik a környéket.
  • Lovaglásra invitálás: bátorítsa a lótulajdonosokat, hogy engedjék meg a gyerekeknek és felnőtteknek, hogy lovagoljanak (hogy ők maguk fogják-e a gyeplőt vagy sem, azt a helyszínen lehet eldönteni a ló és a lovas függvényében).
  • Bemutatók: Készítsenek egy kis bemutatót az izlandi ló járását és sokoldalúságát bemutatva, és hívják meg az egész környéket/falu lakosságát, hogy nézzék meg!
  • Hívja meg az embereket egy kis kerti sütésre a lovardába: Akár lovagolnak, akár nem, az emberek mindig szívesen jönnek el egy grillpartira (vagy valami hasonlóra). Hívja meg őket egyúttal a farm és/vagy az istálló megtekintésére is.
  • Hívja meg a barátokat és a családtagokat: Az emberek szeretnek közel kerülni a lovakhoz, és ez nem mindennapi dolog. Akár arról van szó, hogy együtt ápolják a lovat/lovakat, és segítenek az istálló kitakarításában, majd együtt iszogatnak, vagy csak eljönnek, hogy megsimogassanak néhány lovat. Valószínűleg a lovas tudásodat is szívesen megnéznék.

Azok pedig, akik nem tudnak konkrét programot szervezni, vagy másokat meghívni, természetesen továbbra is részt vehetnek, és elég, ha egyszerűen közzéteszik a közösségi médiában, hogy mit fognak csinálni a lovaikkal.

Mutasd meg nekünk, mi a lovad kedvenc tevékenysége, vagy mit szeretsz leginkább a lovaséletben: legyen az az etetés és a lovak szénát rágó hangjának hallgatása, meditáció az istálló takarításával, biciklitúra a lovaddal, ücsörgés a mezőn a lovakkal vagy komoly edzés egy versenyre (vagy akár versenyzés), mindent szívesen látunk.

Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy milyen sokoldalú lehet az izlandi lovakkal való együttlét, és hogy közösségünk mennyire nemzetközi.

Számítunk rád, hogy terjeszd a hírt!

Photo: Claudia Thumm (photo competition 2023)

error: Content is protected !!